Strasznie lubię ogród w Bułce, więc nie mogłam odmówić sobie przyjemności spędzenia tam popołudnia i sprawdzenia, co przygotowali na festiwal.
Menu Bułki na festiwal:
Klasyczne espresso + karmelizowany cukier trzcinowy ze skórką pomarańczową (vegan)
Czekoladowe kubeczki z dyniowo-pomarańczowym kremem i karmelowymi, chrupiącymi orzechami (vegan)
Klasyczna kawa z fajnym dodatkiem - przyjemna. Ja wolę słodką, więc dodatek rozpuściłam w kawie i efekt był ok. Deser za to - bardzo ciekawy. Autorkami są dziewczyny z wrocławskiej ekipy Sugar Szop, które dostarczają łakocie do kilku knajp w mieście.
W jego opisie zabrakło jednak jednego składnika, który się w nim pojawił i był bardzo ważnym dodatkiem. Była to grubo krystalizowana sól. Myślę, że mogła spowodować wiele kontrowersji, bo słodko-słone desery nie są u nas standardem. Dal mnei było to jednak interesujące połączenie, sól podbijała smak całości. Poza tym - krem dyniowy to naprawdę doby pomysł!
O mnie

- Wrocław na słodko
- Wrocław, Poland
- zapraszam Cię na słodką wycieczkę po Wrocławiu.
Popularne posty
-
Sugar Szop to nie miejsce, a kobiecy team pieczący pyszne wegańskie ciasta, które możecie zjeść w kilku wrocławskich miejscówkach. nie jest...
-
Tuż przed Tłustym Czwartkiem wyrosła we Wrocławiu Stara Pączkarnia. Właścicieli trzeba pochwalić za wyczucie czasu ;) I za miejsce także. Pą...
-
Węgierski słodki przysmak - Kürtőskalács , u nas znany jako kurtosz kołacz, we Wrocławiu nowością nie jest - kilka lat temu ciepłe kurtosz...
Archiwum bloga
Obsługiwane przez usługę Blogger.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz