Trudno dotrzeć podczs jednego tygodnia do wszystkich festiwalowych miejsc, jednak Lot Kury bierze udział w akcji po raz trzeci i wcześniej mnie nie zawodził, dlatego wiedziałam, że muszę sprawdzić, co przygotowali tym razem. Strasznie się cieszę, że to zrobiłam, bo ich propozycja w moim osobistym rankingu aktualnie wybiła się na prowadzenie.
Menu Lotu Kury na festiwal:
Poncz na bazie Chemexa na ziarnach z Rwandy, spiced rumu, cytrusów i jaśminu
Bakalie rumowe z kawowym mascarpone
Wariacja na temat metod alternatywnych w formie ponczu czy też koktajlu, łącząca kawę, rum i cytrusy była tak dobra, że już myślę, kiedy wpaść na kolejną szklankę ;) Świetnie wyważony w proporcjach kawowy drink, bo chyba mogę go tak nazwać, jest niesamowicie smaczną i orzeźwiającą propozycją. Mogłabym pić go w Locie całe lato.
Do ponczu podawany jest prosty deser złożony ze znanych i dostępnych składników, jeśli więc Wam zasmakuje, możecie go powtórzyć w domu ;) To mała przyjemność, idealna do kawy, zwłaszcza, jeśli nie ma się ochoty na klasyczne ciasto. Krem na bazie mascarpone ukrywa bakalie i pestki, jest delikatnie kawowy, a skarmelizowane bakalie, którymi jest posypany, dodają mu fajnego chrupnięcia.
O mnie

- Wrocław na słodko
- Wrocław, Poland
- zapraszam Cię na słodką wycieczkę po Wrocławiu.
Popularne posty
-
Sugar Szop to nie miejsce, a kobiecy team pieczący pyszne wegańskie ciasta, które możecie zjeść w kilku wrocławskich miejscówkach. nie jest...
-
Tuż przed Tłustym Czwartkiem wyrosła we Wrocławiu Stara Pączkarnia. Właścicieli trzeba pochwalić za wyczucie czasu ;) I za miejsce także. Pą...
-
Węgierski słodki przysmak - Kürtőskalács , u nas znany jako kurtosz kołacz, we Wrocławiu nowością nie jest - kilka lat temu ciepłe kurtosz...
Archiwum bloga
Obsługiwane przez usługę Blogger.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz