Filip po raz kolejny stanął do kawowego wyzwania i po raz kolejny zrobił to po swojemu. Menu musiało zmieniać się co dnia ;)
Menu Cafe Targowa na festiwal:
Szkrab z owoców sezonowych
Ciasto domowego wypieku
Drink w Targowej to podwójne espress z wodą gazowaną i zrobionym przez Filipa syropem z owoców i octu. W moim przypadku była to wiśnia. Dominującym smakiem była kawa, owocowy posmak sprawiał, że całość była bardziej orzeźwiająca. Ocet nie był zbytnio wyczuwalny. To bardzo smaczna letnia propozycja kawowa.
Festiwalowe ciasto był, jak to w Targowej, codziennie inne. Mi trafiło się blondie, czyli białe brownie. Bardzo słodkie, bo oprócz cukru i czekolady dodany został także tłuczony karmel. Wyczuwalna była także sól i choć zazwyczaj wolę mniej słodkie desery, to blondie było naprawdę grzechu warte.
O mnie

- Wrocław na słodko
- Wrocław, Poland
- zapraszam Cię na słodką wycieczkę po Wrocławiu.
Popularne posty
-
Sugar Szop to nie miejsce, a kobiecy team pieczący pyszne wegańskie ciasta, które możecie zjeść w kilku wrocławskich miejscówkach. nie jest...
-
Tuż przed Tłustym Czwartkiem wyrosła we Wrocławiu Stara Pączkarnia. Właścicieli trzeba pochwalić za wyczucie czasu ;) I za miejsce także. Pą...
-
Węgierski słodki przysmak - Kürtőskalács , u nas znany jako kurtosz kołacz, we Wrocławiu nowością nie jest - kilka lat temu ciepłe kurtosz...
Archiwum bloga
Obsługiwane przez usługę Blogger.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz