W KRAINIE LODU. IV KAWA FESTIVAL - CAFE TARGOWA

Filip po raz kolejny stanął do kawowego wyzwania i po raz kolejny zrobił to po swojemu. Menu musiało zmieniać się co dnia ;)

Menu Cafe Targowa na festiwal:
Szkrab z owoców sezonowych
Ciasto domowego wypieku

Drink w Targowej to podwójne espress z wodą gazowaną i zrobionym przez Filipa syropem z owoców i octu. W moim przypadku była to wiśnia. Dominującym smakiem była kawa, owocowy posmak sprawiał, że całość była bardziej orzeźwiająca. Ocet nie był zbytnio wyczuwalny. To bardzo smaczna letnia propozycja kawowa.

Festiwalowe ciasto był, jak to w Targowej, codziennie inne. Mi trafiło się blondie, czyli białe brownie. Bardzo słodkie, bo oprócz cukru i czekolady dodany został także tłuczony karmel. Wyczuwalna była także sól i choć zazwyczaj wolę mniej słodkie desery, to blondie było naprawdę grzechu warte.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz