W KRAINIE LODU. IV KAWA FESTIVAL - CENTRUM INFORMACJI ŻYDOWSKIEJ

CIŻ zrobił na mnie dobre wrażenie podczas poprzedniej edycji KAWA Festiwalu, więc koniecznie chciałam sprawdzić także jego nową propozycję. Jak dobrze, że to zrobiłam! Póki co to najmocniejsza pozycja na mojej liście.

Menu CIŻu na festiwal:
Daktylowe NITRO FRAPPE: nitro cold brew – kawa z kija (jasno palone ziarna z Ameryki Południowej, macerowane przez dobę w celu wydobycia czekoladowych i orzechowych aromatów), mleko (krowie lub sojowe), kostki lodu i koszerny miód z izraelskich daktyli
Czekoladowa tarta na kruchym spodzie z migdałami (bez dodatku cukru)

Kawa podana jest z mlekiem, z warstwą pianki. Jest bardzo delikatna, raczej niesłodka, mimo dodanego miodu. Doskonale komponuje się z intensywnie czekoladową tartą na kruchym spodzie. Tarta ma fantastyczną masę podbitą prażonymi migdałami. Można spokojnie zjeść więcej niż jeden kawałek ;) Ode mnie piątka!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz