Menu Okrąglaka na festiwal:
Epoka Lawendowa
Jak na Okrąglaka przystało lubię wydarzenia dziejowe. Przełomowa kawa Muhondo, w Cup of Excellence uznana za jedno z najlepszych ziaren epoki, z nutą toniku i lawendy. Na przegryzkę wzmocnienie punktu zwrotnego - słodko lawendowo-cytrynowo. Okrągła Prowansja pełną gębą. Spróbujesz?
Kawowa propozycja to drink lawendowo-kawowy, lany warstwowo, więc jest okazja spróbować osobno elementów tej mieszanki i muszę przyznać, że lawendowa esencja podbiła moje serce nawet bardziej niż wymieszana całość. Taką Prowansję można dla mnie butelkować ;) No ale dobra - po wymieszaniu drink kawowy był również dobry, kawowy aromat był dość delikatny, całość bardzo orzeźwiająca, świetna propozycja na upały i dla poszukiwaczy nowych smaków.
W zestawie w roli deseru wystąpił cytrynowy sernik ze słodką glazurą i lawendą. Muszę przyznać, że po ostatniej edycji festiwalu byłam trochę rozczarowana, więc bardzo miło mi przyznać, że tym razem ciasto od Słodko było naprawdę świetne, duży plus należy się za super kremową konsystencję. Tylko lawenda wchodząca między zęby trochę psuła efekt ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz